Wednesday, January 12, 2022

МАНИПУЛАЦИИ ЗА ИЗБИВАНЕ НА ХОРА В БЪЛГАРСКИ БОЛНИЦИ ВЪРВЯТ ВЪВ ФЕЙСБУК

Преди беше левскари срещу цесекари, после седесари срещу бесепари. Малко преваниваме на бърз ход напред и стигаме до всеки-сам-си-преценящите ака SI4KI-6E-OMREM, войнстващи антиваксъри, отричащи всичко от съществуване на Ковид до ваксините, наричащи ги разтвори, течности и др. Същите използват думи като "боцнати", "боцкане" за ваксинацията, което навява мисли за морфинисти. От другата страна са тези, които все още вярват в науката и известен брой медици.

В последно време се разпространява една публикация, която се възприема като истинско свидетелство от първо лице. Публикацията няма автор! Често се споделя тази, която е от профила на Plamen Zagorski. 
Проверихме профила на този човек. Изглежда, че професионален шофьор. Профилът му е пълен с copy-paste, камиони, коли, цитати и много анти, антиваксърство включително. От профила не можем да си направим заключение за неговата грамотност, защото няма свои публикации. Иначе профилът е автентичен. 

Очевидно публикацията, която описва някакъв Ковид пациент "убит от системата" е нечие несръчно творчество, пълна измишльотина, боравеща с истини, полуистини и явни манипулации. Но тази публикация успява да убеди уж образовани хора, че в болниците убиват хора за пари, да насади недоверие и съмнения и да ги настрои срещу ваксини, Ковид и атни Ковид мерки.

Тъй като сме уверени, че след нашата публикация, фалшивото свидетелство ще се потули в първоизточниците си, въпреки че е вече отдавна комиранопи споделено хиляди пъти, ще го публикуваме тук, за да го прочетете. След това ще публикуваме свидетствато на доктор - анестезиолог в известна софийска болница, която беше моя ученичка. Споделих с нея въпросната публикация и ще публикувам нейния опит.

"ВЛИЗАШ В БOЛHИЦATA ЗАРАДИ K0BИД. Слагат ти кислородна мacкa след 1 час чакане в СПEШНОТО. След това те изпращат в пумологията, където ти пускат кислород с мacка "балон". 

Никой не се грижи за теб, не допускат близки заради K0BИД и трябва да се оправяш както можеш. Не можеш да се храниш самостоятелно, искаш да се отвори прозореца в стаята за малко свеж въздух, но след като помолиш учтиво санитарката ти се отказва и ти казват, че си ЛИГЛЬО. След като успяваш да споделиш това с близките си, те са принудени да намерят някой в бoлницата, на когото да плащат извънредно всеки ден, за да се грижи за теб. 

След няколко дни се подобряваш. Очакваш да бъдеш излeкуван, но те вкарват в ИHTЕHЗИВНО ОТДЕЛЕНИЕ на aпapатно дишане. Там ти взимат телефона и единствения контакт с външния свят. Вече си пленник! Никой не може да те види, да говори с теб и да се погрижи за теб. Не те информира никой за начина на "лeчение". След известно време разбираш, че имало подобрение в състоянието и се изпълваш с оптимизъм. На сутринта за съжаление си ИHTУБИРАН... Вкарват ти тръба в гърлото и пускат 100% кислород. Изпадаш в безсъзнание и часовникът започва да отмерва последните ти дни. Всякакъв опит на близките да бъдат до теб и да бъдат в час с лeчeнието е отблъскван. Вече НИКОЙ не може да ти помогне.

Бoлницата получава тлъста пътека, изписват се лекарства, които няма да се купят. Всички печелят от теб - от директора - до санитарите. А КИСЛОРОДЪТ гори в теб, изгаря органите ти. Дробовете ти вече са разкъсани от налягането и капацитетът им е на минимум. Бъбреци, Сърце, Мозък са пред отказване... Роднини и близки звънят притеснени:

- Състоянието е стабилно, организмът се бори - казва дежурният всеки ден... Да, ти се бориш срещу УБИЙСТВОТО ти - упоен, вързан, с маркуч в сухото ти гърло, изплезил езикк, като куче в жега...

 Минават две седмици, пътеката е готова, готов си и ти. Сърцето отказва и те напъхват в чувал, като стар непотребен боклук, от който вече не могат да се изкарат пари. 

От близките достигат до теб плач и ридания. Ти не ги чуваш - убит си.
По документи - от K0BИД, а реално - от "ЛEЧEHИETO"...
😢🥺😡😭
~ по действителен случай ~"

Е сега думите на доктора:

"Лечението, като себестойност надхвърля стойността на пътеката...всичко е скъпо... от Covida - губим пари...не печелим...отделно за труда получавам x 6.50/h положен труд ~ 560 лв ми превежда скъпата здравна каса...  

Колкото до информираността - всяко звено организира това...при нас всеки ден м/у 10 и 10.30 ч даваме сведения и всеки ден чуваме благодарствени думи..което е приятно...

Ходът на заболяването е кошмарен....Точно, както се описва...Добре измислено животно....аз се боря с баща ми вече 61 дни с тежък Covid....И днес се беше влошил... След сетълд период ...И на 31.12 в 0.05 - пак и на 24/25.12....ходът на вирозата е непредвидим...А аз съм била 24 ч до него и претендирам, че съм му треперала много и то 24 ч....За съжаление страшна биологична борба, за която не съм и учила....с полиорганно засягане.....отивам да му превключа системата..."

Това е.

Можем да анализираме по параграфи манипулативната публикация, но се публикацията ни ще стане доста дълга и вероятно скучна. Бихме я анализирали за зависимост от реакциите на читателите.

Едно е сигурно - вървят стотици хиляди манипулации.


No comments:

Post a Comment

КМЕТИЦАТА НА БЕРКОВИЦА НАБУТВА МЕЧО ОТ РАКОВИЦА НА ХРАНИЛКА, А ТОЙ И ФАМИЛИЯТА МУ ДЪЛЖАТ ПАРИ ЗА ВОДА ЗА ЦЯЛА ЕДНА ГОДИНА

Случващото се в Берковица е като приказки от Старата гора, въпреки че ГЕРБ и ДПС я поизбиха безмилостно за кинти. Това са приказки от Горнат...