Monday, January 3, 2022

ДИРЕКТОРЪТ НА БЕРКОВСКАТА ГИМНАЗИЯ, ГЕРБЕРСКА КАЛИНКА, ТОЛЕРИРА НАСИЛИЕ

Неделя, 2 януари 2022 година, площадът на Берковица е пълен с хора. Необичайно топло време за януари.

Общинският съветник Милован Жан, в компанията на свои близки също е в центъра. Няма как зоркото съветническо око да не забележи незалепените плочи на настилката на новия берковски площад. Припомняме, че обекта незнайно как вече има издаден АКТ-15, без забележки от надзорната фирма и инвеститорския контрол! Плочките масово са разлепени, а за отводнителни наклони изобщо не може да се говори, пълно е с локви! Панталеев посочва една случайна плочка от облицовъчен гнайс и с два пръста я изважда, за да покаже безобразието на възмутените около него граждани. Наистина подобна настилка може да е предпоставка за злополука, падане и счупване.

   В момента, когато измъква плочката, Панталеев чува зад гърба му някой да се провиква от тротоара пред магазинчетата до кафе “Колумбия”. Всички присъстващи граждани и гости на града чуват следното: 

“Малко го биха, малко! Казвам ти майко, трябвало е още да го бият!"
Панталеев се обръща шокиран, шокирани са и всички присъстващи, но най-шокирани от тези думи са няколко ученички от гимназия Д-р “Иван Панов”-гр.Берковица 

Това викане по адрес на Панталеев идва от директора на берковската гимназия, който стои пред магазинчето си с майка си, г-жа Кюфова. 
“Още е трябвало да го бият! Малко му е било, майко, малко..."

Да припомним, че преди КОЛЕДА съветник Панталеев беше пребит от собствениците на “Строител Криводол”ЕООД (изпълнители на всички мащабни проекти след нагласени обществени поръчки-покана и директно възлагане в повечето случаи.), заради неговата позиция относно качеството на изпълнение на ремонта на площада. Също така основателни съмнения за корупция в огромни размери и искането му за ревизия на този проект на ГЕРБ и този на мост “Лонджата” в гр.Берковица. Двамата собственици на фирма “Строител Криводол” са използвали език на етническа омраза, докато са пребивали Панталеев. Впоследствие двамата биячи бяха арестувани и в момента се води досъдебно производство за едро хулиганство. Нашето мнение е, че освен за хулиганство и телесна повреда, нападение на служебно лице, делото трябва да бъде и за етническа омраза.

Милован Жан Панталеев е толкова шокиран, че буквално за секунди  остава вцепенен. Една от присъстващите дами, преодолява шока и с огромно възмущение мигновено отвръща, че тези думи от устата на учител и директор на гимназия звучат не само грозно, но и жестоко. Все пак Григоров(син на Кюфова), като учител и директор трябва да отрича и да се бори с насилието и тормоза в училището, а не пред свои ученички демонстративно  да толерира агресия! Той, като виден герберски функционер подкрепя и окуражава с подобни изявления насилието и то на публично място.

Дамата, която с отвращение се обръща към агресивният учител Г.Григоров, заявява в очите му, че е обществена тайна как е назначен за директор на гимназията-след нагласен конкурс с предварително подготвени въпроси. Така се назначават калинките на ГЕРБ. Нагласени конкурси и даже без конкурси, защото за въпросния няма никаква публична информация! Послушните калинки на ГЕРБ все още са навсякъде. 
През лятото на 2020 година Григоров, който е временно изпълняващ длъжността директор на гимназията се явява на конкурс в РУО Монтана. На две служителки от ОбА Берковица той изпраща няколко въпроса, защото същите “случайно” са назначени за членовете на конкурсната комисията. Григор Григоров изисква от дамите по време на конкурсното интервю за назначаване на директор да му бъдат поставени точно тези конкретни въпроси, които сам си е написал. Наш верен сътрудник от Община Берковица е свидетел на този позорен и неправомерен акт! Дълго след получаването на въпросите Григоров е обсъждан подигравателно в сградата на общината и не само. Така се назначава ДИРЕКТОР в един феодализиран град, превзет от ГЕРБ и ДПС!

Има ли Григор Григоров право да остане директор на гимназия Д-р “Иван Панов” след този случай на вербална и с нищо непредизвикана агресия посред бял ден в центъра на град Берковица?!
Когато чува думите на смелата дама, относно неговия нагласен директорски конкурс, Григоров се стъписва и с майка му бързо се затварят в собственото си магазинче за сладки и кафе.

Тук, по-горе, ви предлагаме да видите няколко документа, написани на ръка от Григоров. Те са не само скандално неграмотно написани. Този “ДИРЕКТОР” не знае как се пише автобиография! Той демонстрира грубо непознаване на регламентираните изисквания за основен документ-CV! 
Оставям на читателите да поправят правописните му и стилистични грешки. Вероятно учениците от поверената му гимназия биха се справили също с проверката. Надяваме се, че и те ще прочетат тази публикация и ще осъзнаят, че този човек не заслужава тяхното уважение!

   Възнамеряваме да сезираме МОН и да предложим да преразгледат кадровата си политика по отношение на Григоров. Той няма право повече да бъде директор след подобна вербална агресия, която оправдава побой и насилие над общински съветник. Той вече няма авторитет пред учителската гилдия и учениците от гимназия Д-р “Иван Панов”-гр.Берковица!

2 comments:

  1. Каква изненада! Григоров не знае как се пише автобиография... ��

    ReplyDelete
  2. А дали погледнахте мотивационното му писмо ? Пълно с грешки.

    ReplyDelete

КМЕТИЦАТА НА БЕРКОВИЦА НАБУТВА МЕЧО ОТ РАКОВИЦА НА ХРАНИЛКА, А ТОЙ И ФАМИЛИЯТА МУ ДЪЛЖАТ ПАРИ ЗА ВОДА ЗА ЦЯЛА ЕДНА ГОДИНА

Случващото се в Берковица е като приказки от Старата гора, въпреки че ГЕРБ и ДПС я поизбиха безмилостно за кинти. Това са приказки от Горнат...