Friday, October 1, 2021

АГРЕСИВНА ЖЕНИЦА НАЛИТА НА БОЙ НА СЪВЕТНИК

Еколог се за бой стяга,
Мята чанта на рамо!
- Сбогом, майко, сбогом, татко,
Сбогом, мили сестрици!
Аз отивам в боя люти със съветник Милован,
Може се гине, може се мре!
Но ГЕРБ и Дима ще защитя,
Ако трябва с голям гръд...
Това, вероятно, си е припявала героинята на Общината Милена Иванова, която нападна съветник Милован Жан Пантелеев, който в качеството си на общински съветник, заедно с народния трибун Георги Ганов, отиде да инспектира замитането на следите от неизпълнена общинска поръчка за почистване на коритото на река Берковска река, за която на всичкото отгоре е платена тлъста сума пари. В една наша публикация от края на септември публикувахме агресията на т.нар.еколожка Милена Иванова. 

Еколожката на Общината явно не познава закона или нагло реши да го покази и прояви непростима агресия към общински съветник.

Нека да припомним какво казва закона.
Там се казва, че държавните органи, а женицата Милена Иванова представлява Общината еъжна да оказва съдействие на общински съветник, като му предоставя сведения и документи, които са му необходими във връзка с дейността му като съветник. Милена Иванова не представи никакви документи за извършването на дейността тогава и това ни кара да мислим, че такива изобщо не е имало, което отново е драстично погазване на закона. Милена Иванова може да откаже да представи документи само в случай, че те съставляват класифицирана информация, представляваща държавна или служебна тайна, което в този случай не е релевантно. Милена Иванова, подобно на съветник Пламен Илиев, нанесе удар и събори смартфона на съветника, в опита си да му попречи да документира едно предполагаемо нарушение и замитане на следи. С това свое действие Милена Иванова не само наруши човешката неприкосновеност на съветника, но и наруши закона. Би трябвало тя да бъде незабавно освободена от работа заради уронване на престижа на Общината и на Етичния кодекс. А всички ние знаем, че Община Берковица се зове изючитно етична. Съветник Пламен Илиев етично преби преди време Пантелеев. Съветник Статков пише и етично намеква в Фейсбук неща относно семейства и личния живот на хора. Въобще етичност е обхвана Общинския съвет.

Когато съветник Пламен Илиев преби в тоалетната Милован Жан Пантелеев, тогава нито един съветник не осъди това позорно деяние, което си е и престъпление и с това им бездействие те всъщност окуражиха всякаква агресия.

Нещо повече - еколожката е избързала и входирала жалба в прокуратурата с оплакване, че е била филмирана, влязла в кадър и е настоявала за прокурорско нареждане този кадър да бъде иззет. Тази жена смайва с непознаването на законите. Когато си държавен или общински служител и когато си на обществено място и извършваш държавна или общинска работа, то можеш да бъдеш фотографиран или заснеман.

Кога могат да ни снимат без да сме съгласни

Законът допуска това да става при следните случаи:

1) Изображението е било направено в хода на обществената дейност, която сме извършвали, заснети сме на публично или обществено място;

В случая е без значение дали сме на обяд с известен народен представител в някой от ресторантите около парламента, или  като редови граждани участваме в протестен митинг пред общината.

2) Изображението на нашето лице е само детайл в произведение, показващо събрание, шествие или пейзаж;

3) Когато сме получили предварително възнаграждение за снимката или видеото.

4) Позволено е също заснемането с редакционна цел. По дефиниция това е ползването на кадри за представяне пред обществото на събития, представляващи обществен, политически и социален интерес.

На спортно или културно събитие също мога да бъда заснеман, но само ако заснемащият(напр. фоторепортер) разполага с акредитация от организатора на събитието. 

Милован Жан Пантелеев сигурно е джентълмен и няма да поиска административно наказание на общинската служителка, но е добре общинските служители да укротят хормоните си и да си вършат работата, а не да налитат на бой на всеки, когато решат, че не харесват.

И в края на тази публикация - след като Милена Иванова е специалист по международни туризъм, защо общината не използва адекватно нейното образование и експертиза за развитието на международния туризъм в Община Берковица? Ето вижте как успешно Д. Еленков прилага наученото в ЛНГ и ЛСУ в практиката и живота на общината. Развива изключително успешен дърводобивен бизнес!

No comments:

Post a Comment

КМЕТИЦАТА НА БЕРКОВИЦА НАБУТВА МЕЧО ОТ РАКОВИЦА НА ХРАНИЛКА, А ТОЙ И ФАМИЛИЯТА МУ ДЪЛЖАТ ПАРИ ЗА ВОДА ЗА ЦЯЛА ЕДНА ГОДИНА

Случващото се в Берковица е като приказки от Старата гора, въпреки че ГЕРБ и ДПС я поизбиха безмилостно за кинти. Това са приказки от Горнат...